Obsługa Java Skryptów w Twojej przeglądarce została wyłączona. Niektóre opcje Świstak.pl nie będą działać. Zobacz
pomoc .
Cymes, czyli kuchnia żydowska i przepisy kulinarne
(nr aukcji:
55305354)
Wyświetleń:
2151 razy
Informacje podstawowe
Towar: Używany
Ilość sztuk: 1 z
1
Lokalizacja:
Dodatkowe informacje: Wysyłka za granice
Opłata z góry
List polecony ekonomiczny 9,50 zł
Opłata przy odbiorze
Przesyłka pobraniowa 25,00 zł
Cena:
55,00 zł
AUKCJA ZAKOŃCZONA (
2016-06-23 15:05:00)
Zamówienie z obowiązkiem zapłaty
Sprzedający
Cymes, czyli kuchnia żydowska i przepisy kulinarne z Izraela - Katarzyna Pospieszyńska
Cymes, czyli kuchnia żydowska i przepisy kulinarne z Izraela - Katarzyna Pospieszyńska
Opracowaie graficzne i ilustracje: Krystyna Gorecka
Wstęp - Tradycja i kuchnia żydowska
Kalendarz świąt żydowskich
Miesiące kalendarza hebrajskiego
Święta żydowskie
Swięta i potrawy świąteczne
Koszerna sztuka kulinarna
Zakąski
Pasta z wątróbek kurzych
Pasta z wątróbki
Pasta rybna
Pasta z pieczarek
Pasta z bakłażana
Pasta z móżdżku cielęcego
Pasta z jaj
Kiełbaski z grochu włoskiego
Galaretka z nóżek cielęcych
Siekane śledzie
Sałatka śledziowa
Marynowane śledzie
Smażone śledzie
Formszmak ze śledzia
Pieczone śledzie
Śledzie pieczone z ziemniakami
Kulki rybne
Kulki mięsne
Ser marynowany
Nadziewane jaja
Sos koperkowy
Paschalne serowe kulki
Ciastka koktajlowe
Zupy
Zupy bez mięsa (milchig)
Zupa pomidorowa
Zupa ze szpinaku
Krupnik
Zupa grzybowa
Zupa jarzynowa
Grochówka
Kartoflanka
Krem z kukurydzy
Zupa szczawiowa na zimno
Barszcz na zimno
Kapuśniak ze świeżej kapusty
Zupa serowa
Zupa owocowa
Zupy mięsne (fleishig)
Rosół z kury
Zupa z pozostałego rosołu
Rosół wołowy
Fasolówka z kaszą
Grochówka
Barszcz z mięsem
Barszcz z kapustą
Kapuśniak
Zupa serowa
Letnia zupa kediszowa
Dodatki do zup
Kluski smażone
Ryż makaronowy
Nockerl (kluski kładzione)
Mandlen (kluski pieczone)
Kluski kładzione z wątróbką
Mandlen (kluski smażone)
Knaidlach (knedle)
Knaidlach (knedle)
Knaidlach (knedle serowe)
Pareve knaidlach (knedle przyrządzane na święto Pesach)
Knaidlach (knedle wyborne)
Knaidlach (knedle ziemniaczane)
Potrawy z ryb
Karp gotowany
Ryba w sosie cytrynowym
Gefilte fisch (kulki rybne po żydowsku)
Pieczone kulki rybne
Ryba z cytryną
Ryba ze śmietaną
Ryba smażona
Nadziewany, pieczony pstrąg
Łosoś pieczony
Ryba pieczona z warzywami
Ryba słodko-kwaśna
Szczupak marynowany
Łosoś marynowany
Kotlety rybne
Nadziewana ryba tigras
Wędzona ryba w sosie
Potrawy z drobiu
Kura pieczona
Kura duszona
Pieczony kurczak
Kurczak smażony w cieście
Kura z papryką
Potrawa z podrobów
Kaczka nadziewana makaronem
Kaczka z pomarańczami
Kaczka z jabłkami
Pieczony indyk
Duszona gęś
Pieczona gęś
Geś z Icaousta Gato
Smalec i skwarki
Nadziewana skóra z szyjek
Potrawy z mięsa, czulent
Wołowina gotowana
Duszone mięso (gedempte flaish)
Duszone mięso z morelami
Słodko-kwaśna wołowina (essig flaish)
Wołowina duszona z warzywami
Gulasz
Pręga z kwaszoną kapustą
Mięso z soczewicą i ryżem
Gołąbki
Kotlety mielone
Mostek cielęcy faszerowany
Mielone kotlety cielęce
Pieczone kotlety cielęce
Cielęcina duszona
Gulasz mięsa jagnięcego
Wołowina peklowana
Słodko-kwaśna wątróbka cielęca
Wątróbka cielęca w sosie cebulowym
Potrawy Czulent
Czulent z mięsem jagnięcym
Czulent z ziemniakami
Czulent z knedlem
Czulent z kaszą
Czulent mięsny
Jagnię Abla
Gulasz Adama
Potrawy jarskie, potrawy z mąki
Grzyby w śmietanie
Kotlety z warzyw
Zapiekanka z makaronu i jabłek
Kulki z ryżu i orzechów
Racuchy z warzyw
Zapiekanka z ryżu i sera
Zapiekanka z makaronu i twarogu
Makaron domowy
Makaron z serem
Makaron z twarogiem
Kreplach (pierogi)
Makaron z kapustą
Zapiekanka z makaronu i jabłek II
Zielona zapiekanka
Zapiekany makaron
Kluseczki (spaetzel)
Kasza z makaronem (varnitchkes)
Makaron z miodem i makiem
Pierożki z wiśni (varenikes)
Kugieles i szarloty
Kugiel rybny
Kugiel z kaszy
Kugiel z ryżu
Kugiel z cebuli (tzibbele kugel)
Kugiel z kapusty
Kugiel z ziemniaków
Kugiel z makaronu
Szarlota z cebuli
Szarlota z ziemniaków i marchewki
Paschalna szarlota z farfel i macy
Paschalna szarlota z jabłek
Potrawy z warzyw
Zielona fasolka kwaśno-słodka
Duszony jarmuż
Śliwki z buraczkami
Gołąbki bez mięsa
Kapusta ze śmietaną
Marchewka z miodem
Buraczki ze śmietanką
Czerwona kapusta słodko-kwaśna
Papryka nadziewana
Pieczona fasola na słodko
Kabaczek z ryżem
Włoski groch z ryżem
Pikantna kwaszona kapusta
Cymes, paszteciki, naleśniki
Cymes z marchwi i jabłek
Cymes śliwkowy
Cymes z mieszanych owoców i mięsa
Cymes z ziemniaków, śliwek i mięsa
Cymes z ziemniaków
Paszteciki (knishes)
Farsz z ziemniaków
Farsz z sera
Farsz z mięsa
Farsz z mięsa kurzego
Pieczone knedle z cebulą
Paszteciki (piroshki)
Farsz z ziemniaków
Farsz z wątróbek z drobiu
Farsz rybny
Farsz pieczarkowy
Farsz serowy
Naleśniki (blintzes)
Farsz z mięsa
Ciasto ze śmietaną
Farsz z sera.
Farsz z jabłek
Farsz z warzyw
Farsz z czarnych jagód
Sałatki, marynaty
Sałatka z buraczków
Surówka z kapusty
Surówka z czerwonej kapusty
Ogórki z koperkiem.
Sałatka ogórkowa
Sałatka z papryki
Mieszana sałatka
Sałatka ziemniaczana
Sałatka wiosenna
Sałata ze śmietaną
Sałatka z ogórków
Sałatka z zielonych pomidorów
Marynata z dyni
Marynata z ogórków
Placuszki, chleb i paschalne potrawy
Placuszki serowe
Placki ziemniaczane (Iatkes)
Placuszki gryczane
Placuszki z macy
Paschalne placki z macy
Babeczki ziemniaczane
Chałka (chała)
Maca z jajami
Smażona maca z jajami
Desery, hamantaschen
Jabłka w cieście
Szarlotka
Racuchy z ziemniaków (chremzlach)
Babka proszkowa
Biszkopt
Babka maślana
Mandelbrot
Piernik
Ciasto do kawy
Ciasto z marchwi
Tort mokka
Ciasteczka migdałowe lub orzechowe
Pierniczki Gato
Ciasteczka makowe (kichlach)
Rogaliczki
Hamantaschen
Ciasto drożdżowe
Ciasto miodowe
Farsz z maku
Farsz z powideł śliwkowych
Kruche ciasto z makiem
Paschalny biszkopt
Paschalny tort bananowy
Paschalne ciasto orzechowe
Strudle (wyciągane ciasto strudlowe)
Nadzienie z orzechów włoskich
Ciasto strudlowe (łatwiejsze)
Nadzienie z kapusty
Nadzienie z wątróbki cielęcej
Nadzienie z jabłek
Nadzienie z sera
Nadzienie z kwaszonej kapusty
Nadzienie z maku
Przepisy kulinarne z Izraela
Zakąska z jaj (potrawa często podawana przez Selardyjczyków)
Sos ogórkowy z bułką (Toureto)
Koktail rybny
Zupa owocowa I
Zupa owocowa II
Zupa owocowa III
Zupa z wina
Zupa z maślanki
Kabaczek z pomidorami
Zapiekanka z warzyw
Nadziewany, smażony bakłażan (patlijan boereg)
Bakłażan zapiekany (patlijan ala naz)
Bakłażan marynowany
Sos do mięs
Strudel z warzyw
Placek z porów na parze
Ryba smażona, zapiekana (baluk plakki)
Nadziewane bakłażany (da-vo-od basha)
Nadziewane warzywa dolma
Kibbas lub kibbets
Nadziewane ogórki (khiyar dolma)
Szaszłyk (shish-kebab)
Cielęcina z suszonymi morelami (basagh egal im mishmish)
Melarka
Mielone po izraelsku (sinea)
Kurczak w miodzie
Kurczak duszony (aulI temani)
Opiekane pstrągi (dag-yam-kinneret)
Piernik
Deser ryżowy (ashourah)
Deser z makaronu
Deser bez gotowania
Gato
Seria:
128 str., oprawa miękka, format 145x204
Stan: b. dobry
Wyd.: Warszawskie Wydawnictwo Prasowe, 1988
ISBN: -
Zapraszam do licytacji:
Cymes, czyli kuchnia żydowska i przepisy kulinarne z Izraela - Katarzyna Pospieszyńska
Żydzi żydowski Jew Jews Jewish Hebrew jidysz judaica Łódź getto lodziana łódzki lodzki Lodsch Lodz ghetto Litzmannstadt ghetto holocaust szukaj: żydowski, Izrael, izraelski, Jewish, Hebrew, Jewish cuisine, Polish Jewish cuisine, Jewish cuisine dishes, Israel, Israeli
Masz pytanie dotyczące oferty? Zadaj je sprzedającemu.
Informacje o nas
Współpraca
Usługi
Polecamy
Strona wygenerowana 2025-04-24 06:42:13, 120